Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.07.2012 19:36 - Преди да бъдат обособени руснаците у нас като руско малцинство, рискуваме да се сдобием направо с руско мнозинство!
Автор: tanika Категория: Политика   
Прочетен: 1236 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 16.07.2012 10:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 "Руснаците стават все по-богати и ... искат ваканционни жилища", твърди сайтът DARIKFINANCE 
Отдавна датират руските апетити към българското черноморие, но в последните години те придобиват застрашителни размери.
В купените или построени от тях хотели, вили, апартаменти или цели курорти на морето, те идват "като у дома си", без това да обогатява държавата в местен или в глобален мащаб. Из комплекси като "Златни пясъци" или "Албена", за драстична разлика със сезоните отпреди 10 години, вече не се чува друга реч, освен руска. Да не говорим за цели градове, като  Балчик, Каварна или Кранево - те са плътно окупирани до степен, руското знаме да се вее "небрежно" от заведения на плажа, който пък е гранична зона.
Напливът на тези "туристи" не се превръща и в разцвет по тези места. Пътната инфраструктура е в окаяно състояние  от досадните дупки по пътищата, а част от населението живее в нищета. Несъответствието между руските тълпи, завземащи местата, плажовете, улиците и  мизерията говори за законодателни дисбаланси и изтичане  на средства в други посоки, а междувременно все по-малко български деца  и семейства могат да се доберат до морския бряг.
За съжаление "човекът-държава", достойният продължител на бай си тошо, е последният, който може да провиди подходящата държавна и адекватната законодателна позиция по този казус, особено докато е на почивка...




Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Прочетено в orientbg.info
19.08.2012 21:02
Турция диференцира чужденците при покупка на недвижими имоти

OrientBG на 30.07.2012 в категория Събития


Турският вестник „Gazeteport”, цитиран от ливанския „Сафир” съобщава, че парламентът в Анкара е гласувал окончателния текст на закона за продажба на недвижими имоти за чужденци.
Близкоизточни наблюдатели коментират, че прави впечатление положението, при което на граждани на Израел е позволено да купуват такъв тип имоти, а не сирийци и арменци – не. Все пак турските законодатели разделят представителите на различните нации по отношение на възможността да им бъде продаден недвижим имот. Остават неясни критериите за подобен тип диференциация.
Граждани на Куба, Северна Корея, Сирия, Армения, Йемен и Нигерия нямат право да придобиват недвижими имоти на територията на Република Турция. В същото време граждани на Израел, Китай, Дания, Източен Тимор и Фиджи могат да се сдобият единствено с един парцел или един апартамент. Паралелно с това на руснаците и украинците е забранено да купуват парцели на брега на Черно море, а на гърците – на брега на Егейско море.
До този момент Турция е продала на чужденци около 91 милиона квадратни метра от своята територия. Сделките за 86% от тях са станали през последните 10 години. През този период управлява Партията на справедливостта и развитието на Ердоган
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tanika
Категория: Политика
Прочетен: 187392
Постинги: 119
Коментари: 13
Гласове: 117
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930