Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.07.2012 11:55 - Беззаконието на ГЕРБ достигна връхната си точка
Автор: tanika Категория: Политика   
Прочетен: 1058 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 26.07.2012 12:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Беззаконието на ГЕРБ достигна връхната си точка

Генералната чистка в Агенция „Митници”, която започна с едномесечни предизвестия за уволнение в началото на юли тази година, достигна апогея си с връчването на заповедите за уволнение две седмици по-късно, нарушавайки безнаказано законния срок на предизвестието.

Още през ноември месец пък служителите бяха накарани да планират  летните се отпуски, дори да дадат заявките си за почивка във ведомствените бази на Агенцията, както и  да ги платят, най-късно до края на м.март т.г.

С настъпването на месец юли се оказа, че подадените молби за отпуски по график не се подписват, вместо тях направо се връчват заповедите за уволнение, в нарушение на срока за едномесечното предизвестие. Членът, по който   се извършват масовите чистки е базиран на министерска заповед и е  необорим – по смисъл той е: неподходящо образование за длъжността, независимо от курсовете, конкурсите, обученията и специалните тестове на досегашните служители, за които държавата е пръснала значителни суми. Чистките засягат предимно служители, назначени в системата по време на правителството на Иван Костов – след 1997г., сред които са и много от недоволните за преместването на основната сграда на Агенция „Митници” в Русе, заради което заплашиха правителството със стачка. Настоящите чистки не засягат  служителите на бившата ДС, разсекретени по специалния закон за разсекретяване на служителите на ръководните длъжности – от началници на отдели в системата на Митниците, до Ваньо Танов - за тях са предвидени нови повишения в йерархията; не засягат и редовите агенти на ДС, необявени от КРДОПБГДСРСБНА, нито техните потомци, както и потомците на бившата номенклатура, МВР, военните, КПП-ейци и др., с които изобилства личният състав, за които митничарството е детската мечта, и които  дружно плуват  в свои води.

Явно правителството бърза да се отърве от определен тип хора, попаднали в системата, които няма как да манипулира според собствените си нужди, и които няма  как иначе  да измами, освен да ги игнорира.

Предвид липсата на съдебна власт, беззаконието на правителството  ще остане напълно безнаказано, а отново щетите ще останат за сметка на погазените семейства.




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: tanika
Категория: Политика
Прочетен: 187459
Постинги: 119
Коментари: 13
Гласове: 117
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930