Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.08.2012 21:14 - Физкултурен салон на 5-тия етаж на Столично елитно централно училище
Автор: tanika Категория: Политика   
Прочетен: 996 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 22.08.2012 23:00


Докато Боко Тиквата се пъчи с грандомански проекти, като зала „Армеец”, в 9-та Френска Езикова Гимназия децата всеки учебен ден са принудени да провеждат уроците си по останалите дисциплини  под трополенето на по две паралелки на учебен час, които по същото време имат физкултура на петия етаж  в сградата на ФЕГ, в пригоден салон от две учебни стаи, от което цялата постройка се тресе.

Недомислицата е останала от „тошово време” , или е сътворена, сякаш за да причинява нарочно неудобство на желаещите да учат френски език, включително и на привилегированите от „онова” време - патент на тоталитарната власт. Но ефектът е плачевен и днес.

 Най-силно понасят шума на четвъртия етаж, където се помещават  кабинетите по история, изучавана на френски език, и по информатика, но сътресенията се усещат по всички етажи, и до административната част  на първия етаж. Нарушено е и свободното протичане на часовете по физическо, призвани по презумпция да служат за разтоварване на децата от психическото напрежение чрез засилване активността, укрепването на мускулния тонус, както и формиране на определени качества и умения в колективни игри. Вместо това, учителки и два класа се опитват „да пазят тишина”…

Картинката се наблюдава перманенто от посещаващи училището стажанти, специализанти, отделни гости и цели делегации от Канада, Швейцария, Белгия и Франция, които завинаги отнасят впечатленията в далечните си страни.

Строителство на нов салон се очаква в училищния двор, където има обособено петно за целта, но в необозримо бъдеще. Междувременно оградата се руши опасно, но пари за ремонт засега не се предвиждат, защото се очакват строителни багери.

Строителните работи, обаче, въпреки съществуващия проект, не се предвижда да започнат, защото с години вече се чака, и още години ще се чака одобрение на ПУП, обществено одобрение, финансови средства и др.

За случая са информирани: СГО, Община „Средец”, МОМН, Министерството на финансите, но решение няма.

 Междувременно, випуск след випуск, децата завършват при тези условия, докато властта се пъчи с тоталитарни сгради, или площадки, построени в пустошта, но не и с адекватни мерки в центъра на София.

Добре, че сертификатите за степента на владеене на езика, получавани в 9-та ФЕГ при завършване, се признават навсякъде във Франкофонската общност, аналогични с английския „Тойфел”, и дипломантите са свободни да избират.  

 




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: tanika
Категория: Политика
Прочетен: 187405
Постинги: 119
Коментари: 13
Гласове: 117
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930