Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.08.2012 14:08 - Pussy Riot и техните послания
Автор: tanika Категория: Политика   
Прочетен: 851 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 30.08.2012 15:42


  

Внимателният прочит на посланията на пънк групата Pussy Riot

 

След като от избори на избори става ясно, че Путин ще властва в Русия още дълги години, започва и масовото недоволство срещу него.

Ако в началото някои по-скоро са искали присъствието на „твърда ръка”, днес, след все повече данни за фалшификации в последните парламентарни избори в Русия от миналата година, както и от президентските избори от м.март т.г., все повече руснаци започват да се опасяват, че Путин ще догони и надмине над 24-годишния  срок на управление на  най-зловещите диктатори, независимо от трагичния край на техните диктатури, а такъв период на задържане на властта не може да стане без преследване – затваряне и унищожаване на политически противници.

И макар в началото на 2012г. масовите протести в Русия да стават все по-мащабни, властта не се решава да признае  исканията им дори за диалог, а предприема жестоки преследвания, арести, обиски и публично оклеветяване на организатори и блогъри.

Но още през м. октомври 2011г. няколко правозащитнички, направили първите си опити за закрила на реално потърпевши от режима, сформирайки различни асоциации за закрила на пострадали деца, на изнасилени жени и др., но не получили никакъв отзвук, дори анонс за дейността им в казионните медии, решават да направят музикална акция, за да изразят протеста си.

Опознавайки феминистични движения в Русия след революцията от началото на 20-ти век, които впоследствие са унищожени жестоко от Сталин, както и формите и посланията на Виенския акционизъм, който в последно време е бил представен на изложба в Москва, момичетата избират начина на собствения си протест. На репетиции засичат времето, необходимо да разопаковат китарите си, да изпълнят песента си – траеща около минута!- и да изчезнат, преди да бъдат заловени от властите.

Първият им клип е сниман на "Червения площад", където в разширен състав изпълняват песента си „В Кремъл Путин се загнездил”. На фона на нестопения сняг, те са с тънки летни цветни рокли.

„Толкова време се кълчат и няма кой да ги прибере!” – оплакват се в продажните медии. „Безработни са, а имат пари за китари!”, добавят пак там други.

„Някога Солженицин, Сахаров и Бродски бяха несъгласните, а днес – ето кой! Според времената и героите” – най-нагло заявяват трети.

Само че Amnesty international включва участничиките от Pussy Riot  в списъка на „узники совести”, както звучи на руски – „prisoners of conscience” или затворници на съвестта, наред с Нобеловите лауреати на Русия.

После групата прави скандална акция „Раждане на бройлер” в голям супер-маркет и на улицата.

Следващата – последна – акция е изпълнение на песента-молитва към Света Богородица, с припев, подобен на църковен тропар.

„Вие причастявате ли се?”, питат едно от момичетата при разпита в ареста. „Не, защото не искам!” – отговаря тя.

Как не ги е срам да питат това „разследващите”, без още да са се извинили за жестоките репресии над причастници, а днес тези традиции са усърдно изкоренени от самите комунистически управници, чиито продължители са настоящите. Като се кичат с Храмове, къде им е смирението; като се кичат с черни каратистки  колани, начело с Путин, къде им е философията за ненападение и закрила  на по-слабите; накрая – къде им е обяснението за несъвместимостта между будизма, залегнал в основата на философията на бойните изкуства и християнството, според което само споменаването на име на друго божество е СМЪРТЕН ГРЯХ №1, нареден пръв сред Божиите заповеди: „Аз съм Бог твой, да нямаш други богове, освен мен!” , къде са доводите им? Няма ги! Накичили са се с каквото са могли да докопат! Узурпирали са всичко, което дава вътрешна свобода! Образование – днес то е проформа, за да се сдобиват с фалшиви дипломи властниците, за да окупират съдилища, политика, медии, и други ключови области; Религията, поставяйки ченгета за изповедници и проповедници; източните изкуства, прилагайки ги както дявол  евнгелието; Изкуството – в индустриални количества бълват фалш, в чиято основа е отново явна или скрита пропаганда на гнилата им посткомунистическа идеология. Но вече все по-малко хора могат да излъжат – не могат да стигнат до душата и сърцето им – там  е достъпно само за истината, както и в безкрая – лъжата там изтлява.

Само истинското изкуство се простира във вечността, като и още днес отнася послания по Света.

/по интервюта на групата Пуси Райт с BBC и Guardian преди арестуването им, както и разпити, които могат да бъдат гледани свободно в YouTube /

 

Панк-молебен "Богородица, Путина прогони"

 

Богородица, Дево, Путина прогони
Путина прогони, Путина прогони
(конец хора)
Черная ряса, золотые погоны
Все прихожане ползут на поклоны
Призрак свободы на небесах
Гей-прайд отправлен в Сибирь в кандалах
Глава КГБ, их главный святой
Ведет протестующих в СИЗО под конвой
Чтобы Святейшего не оскорбить
Женщинам нужно рожать и любить
Срань, срань, срань Господня
Срань, срань, срань Господня

(Хор)
Богородица, Дево, стань феминисткой
Стань феминисткой, феминисткой стань
(конец хора)Церковная хвала прогнивших воджей
Крестный ход из черных лимузинов
В школу к тебе собирается проповедник
Иди на урок – принеси ему денег!Патриарх Гундяй верит в Путина
Лучше бы в Бога, с%ка, верил
Пояс девы не заменит митингов -
На протестах с нами Приснодева Мария!

(Хор)

Богородица, Дево, Путина прогони
Путина прогони, Путина прогони
(конец хора)

 

 

 

Пънк-молебен „Богородице, Путина прогони”

 

Богородице, Дево, Путина прогони,

Путина прогони, Путина прогони!

Черно расо, златни пагони,

Всички идващи пълзят на поклони,

Духът на свободата в небето витае,

Гей-парад - отпратен в Сибир да копае.

Глава на КГБ е богът най-висши –

Отвежда бунтари в затвора с каиши,

На Светейшия  за да се вричат,

на жените нужно е  да раждат, да обичат.

Жлъч, жлъч, жлъч Господня!

Жлъч, жлъч, жлъч Господня!

Богородице, Дево, стани феминистка,

стани феминистка,  феминистка стани!

Църковна хвала за „водачи” прогнили

Кръстоносен поход от черни лимузини

В училище проповедник идва към теб -

Върви на урока, дай му рушвет!

Патриарх Гундяй вярва във Путин

По-добре в Бога да вярваше кучия син

Пояс на девата не замества митинга

На протестите с нас е Приснодева Мария!

Богородице, Дево, Путина прогони,

Путина прогони, Путина прогони!

 

http://www.youtube.com/watch?v=Yry1fP9mhfU&feature=related

 




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: tanika
Категория: Политика
Прочетен: 187624
Постинги: 119
Коментари: 13
Гласове: 117
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930