Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.05.2014 22:10 - КОЙ
Автор: tanika Категория: Политика   
Прочетен: 2103 Коментари: 2 Гласове:
1



 На крачка от отговора на въпроса "КОЙ" - официални резултати от Избори за Европарламент 2014
Вече десетки години доброволно се записвам като член на секционна избирателна комисия, за попълване на квотата, която е отредена на различните партии в демократичната ни държава и от чувството ми за граждански дълг.
Освен това за мен са безценни и преките впечатления от протичането на изборите, обстановаката в изборния ден, но и нечовешките усилия, на които са подложени отчитащите резултатите в следизборната нощ - катерене с чувалите с бюлетините по високите седалки в Зимния дворец и висене до припадък с часове до сутринта, в очакване на ред изобщо да се стигне до екипите за приемане на изборните книжа. Оттам нататък започва отстраняване на неизправностите, а при най-тежките разминавания - и до отваряне на чувалите и повторно броене. Изискват се свръхусилия от свръхчовеци да се работи на крак над 24 часа непрекъснато за 50 лева, като повечето хора в понеделник са на работа и много от тях се опасяваха, че ще закъснеят дори направо да се явят на работното си място, без да се прибират, работният им ден да се слее, и да достигне критичните за човешкия организъм 36-40 часа за тяхна сметка. Целият кошмар може да бъде избегнат с въвеждането на истински европейски стандарти при провеждането на избори, най-вече с въвеждането на така необходимото, както в цивилизованите страни - електронно гласуване. Да не говорим, че повечето българи вече имат интернет не просто в дома си или в службата си, а дори в джоба си и могат да гласуват от където и да се намират. Да не говорим какво би било улеснението за обаботката на резултатите, особено при усложняването на отразяването на вота, причинено от въвеждането на опцията за преференциално гласуване в листите. Вместо непосилното описване на 14 страници изборен протокол с подредени по имена и партии на кандидатите и вземане предвид специалното предпочитание на избирателите, от което всички членове и комисии изпищяхя, резултатът можеше да се получи с едно единствено натискане на клавиш ENTER.
А колко гласове се пропиляват от организационна невъзможност именно на знаещите и можещите да упражнят конституционното си право на глас.
Но нещо интересно се случи на вота за Европарламент 2014.
В процеса на изборния ден на 25 май се оказа, че при нас попада адресът, с регистрация по местоживеене в София на лидера на ДПС Лютви Местан, който дойде да гласува заедно със семейството си.
Секцията внезапно се напълни с оператори и журналисти, взеха му интервюта, които излязоха в различни медии, снимаха го за телевизии. Сред изявленията му, особен акцент беше поставен върху преференциалния вот. Той изрази възхищение от тази възможност, предоставена след промените в изборното законодателство от сега действащия Парламент на Република България. 
Какво изумление настана, когато започна броенето на бюлетините. Досега в квартала не бяхме срещали гласове за ДПС, но този път преброихме цели четири гласа.
Два от тях са с преференция за скандалния избор на пост след пост, за да се стигне до оставка след оставка на така емблематичната фигура от най-новата история на България - Делян Пеевски. 
До сега умишлено не съм се изправяла фронтално срещу казуса "Пеевски", заради подлия прийом на КГБ–ДС агентурата да вербува представители на различни етноси за изпълнение на мръсните поръчки на комунистическия репресивен апарат - какъвто е случаят с Ахмед Доган и Лютви Местан, разсекретени официално от КРДОПБГДСРСБНА, а после негативите от дейността на подобни агенти да се разпростира върху целия етнос, към който принадлежат. Същото се отнася и за скандалите с Христо Бисеров и Делян Пеевски, макар без принадлежността им към тази малцинствена група по произход, но прилепени към етническата партия-произведение на ДС, за да може провалите им - неизбежен край от незаконната им дейност, с цел раздухване на националистическа омраза, отново да се прилепят за сметка на цялото етническо малцинство, затворено в порочен кръг и принудено по един или друг начин да гласува за същата партия.
От грубите нарушения при назначението на областни управители - разсекретени агенти на ДС, изпадащи в конфликт на интереси, заради вмененото им от закона задължение да определят и изплащат обезщетенищта на репресираните, които самите те са репресирали, след парламентарните избори през миналата 2013 година, протести се вдигнаха единствено срещу онези от тях, които бяха предложени от ДПС и нито дума не се изговори публично против предложенията на БСП, какъвто е случаят с агент "Люляк" Росен Малинов от Шесто управление на ДС, поставен за Областен управител на София-град.
Въпреки това не мога да отмина тихомълком факта, как тези призрачни и неуловими агенти от ДС, в лицето на Доган и сега - Местан, все пак са длъжни да имат адресна регистрация, по местоживеене, все пак ги има в избирателните списъци и упражняват конституционното си право да гласуват... В традиционния червен софийски квартал за първи път са отчетени гласове за ДПС, при това с тази скандална преференция - за Делян Пеевски. В друг регион нямаше да се разбере предпочитанието им, нямаше да направи драстично впечатление вотът там, където кукловодите на прехода изкуствено създадоха консолидация на електорат на ин витро заченатата ДПС, но сега и ръководството на свой ред не може да се легитимира като естествена част в центъра на София. Някак от невидимо витаене, Местан се доказа и придоби реалните си очертания.
Не че не е заложил авторитета си като лидер на ДПС и изпълнител на поръчките от хората, стоящи зад него, но по изискванията на ЕС и българското законодателство го разсекретиха като агент "Павел" , сега е ясно и предпочитанието му, от което след 14 юни 2013г. се разтресе държавата - някак остават следи, които не могат да бъдат заметени безостатъчно...
Линк към сайта на ЦИК за протокола с резултатите от Евроизборите 2014, сканиран официално от РИК.

http://results.cik.bg/ep2014/pdf/23/4608027.pdf
results.cik.bg results.cik.bg


Тагове:   ДС,   резултати,   2014,   пеевски,   евроизбори,


Гласувай:
2



1. darktales - @
27.05.2014 23:37
Между другото, в нощта след изборите двама души от секционните комисии на Бургаска област стигнаха до спешно отделение с тежки припадъци.
цитирай
2. tanika - Обстановаката е направо инфарк...
31.05.2014 10:20
Обстановаката е направо инфарктна!
В София пък имаше бременна членка на комисия и всички единодушно се съгласихме да пуснем комисията й първа...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tanika
Категория: Политика
Прочетен: 187479
Постинги: 119
Коментари: 13
Гласове: 117
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930